FONTFREDA PINTURES

VALORS I ATRIBUTS

L’Equip de Fontfreda Pintures va acordar definir els valors que guien la nostra feina diària i ens serveixen de brúixola. Són el nostre compromís amb vosaltres.

Des del compromís i l’entusiasme us aportem les solucions pràctiques i tècniques més solvents.
Som una empresa familiar amb més de 90 anys a l’esquena profundament arrelada en les ciutats i comarques on treballem i vivim. Amb un equip molt professionalitzat. Això ens fa buscar sempre la protecció dels nostres clients i de la comunitat enfront d'uns entorns econòmics i comercials cada volta més despersonalitzats i incerts.

La nostra empresa ha estat des dels seus inicis estretament lligada a l’art i l’estètica. La nostra feina és fomentar bellesa i la satisfacció en el canvi, la millora i la transformació.

MISSIÓ

Acompanyem les persones i les empreses en les aplicacions tècniques i productives més solvents. Aportem seguretat als nostres clients i a la nostra Comunitat.

VISIÓ

Facilitar la creació de projectes de construcció, reforma i decoració amb valor.

Afegit a través d’un servei proper, compromès i de qualitat.

Democratitzem l’accés a la bellesa, la inspiració i el confort.

FONTFREDA PINTURES

LA NOSTRA HISTÒRIA

1

Els orígens

Era a principis del 1930 quan Carles Fontfreda i Xaudiera, un fins aleshores treballador de la banca, es va animar a obrir una botiga al davant de l’Església de sant Esteve d’Olot. Ben bé al centre de la ciutat.

Per la seva situació privilegiada i per l’amabilitat de qui l'obria cada matí aquella casa, que havia estat una antiga dependència del clero, molt aviat va acollir entre els seus taulells unes interessants tertúlies literàries i artístiques.

La gent de començaments del segle passat disposava d’un tresor que avui dia costa molt de trobar: el temps.

Mentrestant, i des de l’altra cantó del taulell, es despatxava de tot: queviures, articles de drogueria, herbes, espècies, productes químics, de perfumeria i, per descomptat, pintures.

2

Postguerra

Després de la postguerra, i a mesura que millorava la situació econòmica l’empresa va començar a créixer.

El fill del fundador, Carles Fontfreda i Gratacós, va ser l’artífex d’aquest creixement gradual i continuat del negoci. Primer amb l’obertura d’un magatzem que els permetia de fer la venda al major, i després la d’una botiga dedicada exclusivament a la venda de papers d’empaperar, just davant de la seu original.

3

Societat a Figueres

De mica en mica va anar desapareixent tot el que no estava relacionat amb la pintura i la decoració i es va crear una xarxa comercial que cobria les principals poblacions de les comarques més properes (Ripoll, Banyoles, Anglès…)

Així mateix, es va crear una societat a Figueres – Comercial Crusi – amb un punt de venda a l’Empordà que més endavant seria absorbida per Fontfreda Pintures.

4

3a generació

Una tercera generació va consolidar les tres principals línies del negoci (Decoració, Indústria i Automoció), va obrir una botiga dedicada exclusivament a la venda d’articles de Belles Arts.

També va obrir uns magatzems més espaiosos tant a Olot com a Figueres, va ampliar la xarxa comercial a tota la província de Girona i es va estendre fins a l’Osona amb l’obertura d’un magatzem a Vic.

Així mateix, l’empresa va ser pionera participant en la creació del primer grup de compra de majoristes, amb la marca Espàtula, que més endavant es va integrar al Grup Pyma de cobertura arreu de l’Estat.

5

Actualitat

Avui dia Fontfreda Pintures es troba en un profund procés de digitalització i d’incorporació de tecnologies BI i realitat augmentada en el marc d’una nova estratègia d’expansió i captació de noves oportunitats.

Una nova generació, amb la mirada posada en la millora de l’experiència de compra dels clients particulars, que també aposta per continuar aportant cada dia més valor als seus clients professionals.

Oferint, tant als uns com als altres, els coneixements adquirits durant tota la seva història i de la mà dels millors proveïdors del mercat.